Pages

Fotografi Cantik Dengan Pantulan Kaca

Hai..hari ini sekali lagi aku nak tunjuk gambar yg kreatif yg telah diambil oleh seorang photographer..inilah gambar yg telah diambil tetapi jarang dibuat oleh photographer2 lain..jom kita tengok..
























Ish..kadang2 kita x terfikir pun nak buat gambar macam ni kan..& sampai sekarang aku masih tertanya2, macam mana dia tangkap gambar ni ek??? biasalah, otak lembab sikit..hehe..kalau korg tahu, share ea..hee..ok..c ya..^_^





Iklan Yang Bermakna

Hai semua..hari ni aku nak tunjuk pasal iklan pulak..hehe..kali ni boleh tahan juga kreatifnya & juga berimaginatif..walaupun gambarnya simple tapi penyampaiannya itu yg harus kita puji..jom kita tengok..=)









































Ha..dapat x mesej dari situ..kalau x faham, buat2 faham jela ye..hehe..orite..jumpa lagi di entri yg lain..=)



Moral : MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN..FIKIR2KANLAH..^_^






Bar Yang Menyediakan Minuman Dari Air Mani Kuda




Minuman aneh yg menjadi menu di sebuah bar ini boleh membuat perut menjadi mual . Minuman tersebut adalah air mani kuda yg diberi dengan perasa epal . Bar yg bernama The Green Man Pub terletak di Wellington.

Air mani kuda yg segar itu diambil dari penternakan kuda di ChristChurch . Dalam satu gelasnya mengandungi sekitar 300 juta sel sperma kuda.

Pemilik The Green Man Pub, Steven Drummond mengatakan bahawa idea untuk menyediakan minuman seperti itu datangnya ketika dia ingin mencuba untuk mencipta minuman baru yg boleh memberi tentangan pada makanan local.

Steven menyarankan kepada para pelanggannya supaya minum minuman itu hanya dengan sekali teguk daripada menghabiskannya sedikit demi sedikit . Walaupun Steven tidak menerangkan apa khasiat minuman itu, namun jika merujuk pada pakar, air mani kuda boleh menambahkan sifat kejantanan.







Adui..xde minuman lain dah ke nak minum oi..air mani kuda jugak yg dia naknya..ada yg sanggup ke??? hehe..kalau sanggup, pergilah pub 2..=P..haa..korg pernah tengok Jackass x??? kalau nak tengok macam mana perasaan orang yg dah minum air mani kuda, korg boleh tengok Jackass 2..Steve O yg minum..sampai termuntah2..haha..mengarut betul..oklah..daa..=)



Moral :JAGALAH KESIHATAN DENGAN MAKANAN & MINUMAN YG BERKHASIAT..^_^






7 Air Terjun Yang Terus Jatuh Ke Laut

Wahh..x pernah lagi aku tengok & tahu yg ada air terjun terus menuju ke laut..hari ni baru tahu..korg dah tahu ke??? maybe aku yg ketinggalan zaman kot..hee..ok..jom kita tengok keindahan ciptaan Allah ni..=)





1 : Un Salto a La Playa (California)

Sebuah air terjun kecil di Julia Pfeiffer Burns Taman Negara yg sangat indah..namanya The Kaskade McWay.






2 : Skotlandia

Dari 105 meter, di Isle of Skye di Skotlandia, anda akan diakhiri dengan air terjun yg bernama Kilt Rock Waterfall.






3 : Otro salto a La Playa (California)

Air terjun yg terus jatuh ke laut ini diberi nama Alamere.





4 : Duden Falls, Antalya (Turki)

Air yg datang dari Duden Sungai ini berakhir dengan cara spektakular apabila jatuh terus Mediterranian.






5 : Jeongbang, Pulau Jeju (Korea Selatan)

Di Korea Selatan, ini hanyalah air terjun yg terus jatuh ke laut di seluruh asia . Terletak di Pulau Jeju, syurga bagi pasangan yg berbulan madu dari Korea Selatan . Air terjun ini setinggi 23 meter.





6 : Falls di Fjords Selandia Baru

Air terjun yg setinggi 1200 meter ini diberi nama Sounds Milford.






7 : Fjord Geiranger (Geirangerfjord)

Air terjun di Norwegia ni diberi nama Seven Sister.






Ha..cantik kan..ini kalau orang yg suka berkayak 2, sesuai sangatlah kalau landing kat sini..haha..jiwa yg betul2 xtreme bolehlah kot..ini kalau hati lembik macam kura-kura, baik x payah..hehe..ok..hope korg enjoy..papai..^_^





Video Kecelakaan Paling Dahsyat Dalam Sejarah






AMARAN : Kepada sesiapa yg rasa dirinya x boleh terima benda2 yg kasar @ ganas, aku sarankan korg tengok dari jauh je..jangan fokus sangat..faham kan..hehe..kalau lelaki aku x kisah sangat..tapi perempuan, maybe yg hati kering je suka tengok video2 macam ni..hee..ops..kalau boleh jangan bagi budak kecil tengok taw, bahaya untuk pemikiran diorang..ok..check it out..=)





video






WARNING : DON'T TRY THIS AT HOME....^_^






Apabila Binatang Dimanipulasi

Assalam semua..sihat??? happy??? sedih??? olor2..janganlah macam 2 ea..hidup kena happy2, xnk sedih2 taw..eh..siapa yg sedih sekarang ni??? haha..syok sendiri je aku ni..xpelah..manalah tahu ada yg tengah sedih 2 ke..hehe..oklah..jom kita tengok gambar ni lagi bagus..comfirm hilang tension punya..hehe..

Ni adalah gambar binatang yg telah di photoshop..binatang ini telah dimanipulasikan sehabis2nya..hehe..jom..





Serigala + Tupai



Burung + Tupai



Kucing + Arnab



Anjing + Ikan



Hamster + Anjing



Katak + Burung



Kura-kura + Zirafah





Bergabung!! hahaha..ingat cerita Dragon Ball ke nak buat macam ni..haha..kesian diorang jadi mangsa..mujur hanya photoshop je, kalau betul2 rasanya..x boleh terima aku..hehe..oklah..harap korg happy selalu..daa..^_^






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright by KAY